Depoda Hayatı Kolaylaştıracak Lojistik Araçlar

Yapı market, teknoloji maÄŸazası ya da hipermarket; hangisi olduÄŸu fark etmeksizin, toptan ya da perakende satış yapan pek çok iÅŸletme için, operasyonların pürüzsüz bir ÅŸekilde yürümesi açısından en önemli noktalardan bir tanesi depo alanlarının verimli kullanılıp kullanılmadığıdır. Dolayısıyla depo çalışanlarının güvenliÄŸi, iÅŸlerin olabildiÄŸince verimli bir ÅŸekilde ilerlemesi gibi konular da, hemen her iÅŸverenin üzerine kafa yorduÄŸu meselelerin başında gelmektedir. Biz de bu yazımızda, efektif depo kullanımında en önemli faktörlerden biri olan lojistik ekipmanlara ve bunların depoda çalışan personelin iÅŸlerini nasıl kolaylaÅŸtıracağına kısaca deÄŸindik.

 

Ä°ÅŸte depolarda hayatı kolaylaÅŸtıracak lojistik ekipmanlar…

 

Malzeme Taşıma Araçları

Ä°ÅŸletmelerin depolarındaki iÅŸlerin güvenli bir ÅŸekilde yapılmalarını saÄŸlayan ekipmanların başında malzeme taşıma arabaları gelmektedir. Depolarda yer alan kolileri, kasaları ve benzer ürünleri pratik bir ÅŸekilde taşımaya imkân tanıyan bu araçlar, hem çalışanların hem de ürünlerin güvenliÄŸini saÄŸlayacak ekipmanlardır. Reyon bölümlerinde kullanım için de tercih edilebilecek olan malzeme taşıma arabaları, süpermarket ve yapı market gibi iÅŸletmelerin vazgeçilmezidir. 

 

Önerilen Ürün: Transporter H Ürün Taşıma Arabası 900x800x1200 mm

 

Transpaletler

Depolarda yer alan ağır ürünlerin toplu olarak düzenli ve korunaklı bir ÅŸekilde taşınmalarını kolaylaÅŸtıran bir çözüm olan transpaletler, çalışanların iÅŸini kolaylaÅŸtıracak teknolojilerle donatılmış son derece kullanışlı ekipmanlardır. Manüel ve elektrikli ana kategorileri altında farklı modellere ve teknolojilere sahip olan bu fonksiyonel ürünler, özellikle büyük iÅŸletmelerin depolarında her daim ihtiyaç duyulan ekipmanlar arasında yer almaktadır.

 

Önerilen Ürün: BFC6-7Yazıcısız Terazili Transpalet

 

Ürün Ä°stifleme Makineleri

Çalışanlara vakit ve enerjiden tasarruf imkânı sunan bir diÄŸer ekipman grubu olan ürün istifleme makineleri, fonksiyonel tasarımları ile depolardaki ürün istifleme iÅŸlemlerini daha basit ve güvenli kılmaktadır. ÇeÅŸitli özelliklere sahip manüel ya da akülü modelleri bulunan istifleme makineleri, toptan ya da perakende satış yapan pek çok iÅŸletme için olmazsa olmaz depo ekipmanlarıdır.

 

Önerilen Ürün: MF-D1015 Manuel Ä°stif Makinesi

 

Kaldırma Platformları

Özellikle de yüksek rafların kullanıldığı ve ağır malzemelerin yer aldığı bir ürün yelpazesine sahip olan iÅŸletmelerde, ürünlerin üst taraflara basit, hızlı ve güvenli bir ÅŸekilde yerleÅŸtirilmesine imkan tanıyacak olan kaldırma platformları, dayanıklı yapıları ve sundukları pratik kullanım ile depolarda uzun süre deÄŸerlendirilebilecek ekipmanlardır. Farklı taşıma kapasitelerine ve kolay hareket kabiliyetine sahip olan bu ürünler, depo personelinin zorlanabileceÄŸi yerleÅŸtirme iÅŸlemlerinin olabildiÄŸince basit ve risksiz bir ÅŸekilde halledilmesi için sık tercih edilmektedir.

 

Önerilen Ürün: MH - C35 Makaslı Platform