Hangi Market Arabasını Tercih Etmeli?

Gıda perakendesi sektöründe maÄŸaza formatları gün geçtikçe deÄŸiÅŸmektedir. Ä°ster süpermarket veya hard discount zincir maÄŸaza olsun, ister toptan (cash & carry) yüksek metrekareli iÅŸletmeler olsun, markalar; müÅŸteri memnuniyetini geliÅŸtirmek ve bu sırada müÅŸterilerinin alışveriÅŸ gereksinimlerini karşılamak için market Arabası gibi temel ekipmanlar sunmaktadır. MaÄŸazalarda alışveriÅŸe daha iyi bir deneyim katmak için sunulan en temel ekipman olan alışveriÅŸ market arabalarının; maliyeti, kalitesi ve avantajları konularında Eurometall olarak sunduklarımızı sizler için derledik.

Günümüzde bölgesel tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik birçok yeni alışveriÅŸ merkezi açılmaktadır. Dolayısı ile gıda perakendesi market ve süpermarketler, yapı market, ÅŸarküteri reyonları ve hatta oyuncak maÄŸazaları sayısı da her geçen gün artmaktadır. 

Özellikle dar koridorlara sahip fakat çok fazla ürün gurubunun yer aldığı gıda perakendesi maÄŸazalarında, sepet ortalamalarının ve satın alınan ürün sayısının yüksek olması normal bir beklentidir. Dolayısıyla, müÅŸteri deneyimini ön plana alan, fakat maÄŸaza karlılığını da üst seviyede tutmak isteyen markalar, dar koridorlarda kolayca kullanılabilen alışveriÅŸ arabalarını tercih etmelidir.

Hem Ergonomik Hem Ekonomik Plastik AlışveriÅŸ Arabası 

Eurometall, sektörel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak maÄŸazaların dar koridorlarında rahatça hareket edebilmeye fırsat tanıyan ergonomik ve pratik kullanıma sahip, EM03.01.017 kodlu 100 lt Plastik Market Arabasını tavsiye etmektedir. Küçük market arabası diye tabir edilen, taşıma kapasitesi yüksek (100 lt) fakat ergonomik alışveriÅŸ arabaları arasında lider konumunda bulunan Loop alışveriÅŸ arabası modelimiz, sunduÄŸu kullanım kolaylığı ve yüksek manevra kabiliyeti ile hem markanın hem de müÅŸterilerin yüzünü güldürecektir.

Manevra kabiliyetini ergonomik tasarımından aldığı gibi, uzun ömürlü kullanılabilirliÄŸini de termoplastik kauçuk TPR sessiz tekerlekleri ile saÄŸlayan plastik alışveriÅŸ arabası; iç içe istiflenme özelliÄŸi sayesinde bekleme alanında yer kaplamadan kullanılmayı bekler. Üstelik talep edilmesi durumunda özelleÅŸtirilebilen market arabaları, markanızın kurumsal kimlik renkleri ve logosu ile maÄŸazalarınıza yeni bir atmosfer katacaktır.

Dar koridorlu yapıya sahip oyuncak maÄŸazaları, yapı marketler ve hard discount maÄŸazalarda en çok tercih edilen ekipman olan plastik market arabası fiyatları, ham madde fiyatları deÄŸiÅŸimi sebebi ile tedarikçiler tarafından sipariÅŸ üzerine üretilmektedir. Stoklu tedarik ve en uygun fiyat politikası ile sektöre hizmet veren Eurometall ’de, Loop plastik market arabası 100 lt olarak “Yılın Son Kampanyası” kapsamında özel fiyatlar ile tercih edebilirsiniz.

Market arabası kalitesi sadece fiyatı ile değerlendirilmemeli.

Market arabası fiyatları ürünün kalitesinden metal ise tel kalınlık ve sıklıklarına, plastik ise yoÄŸunluÄŸundan kullanılan teker markasına kadar birçok faktöre göre deÄŸiÅŸiklik göstermektedir. Aslında burada fiyat kadar önemli olan nokta, market arabasının kullanılacağı maÄŸaza uyumu ve müÅŸteri memnuniyetinin en üst düzeyde saÄŸlanmasıdır. ÇoÄŸu satın alma yetkilisi sadece fiyat odaklı yaklaÅŸtığında müÅŸteri memnuniyeti göz ardı edilebiliyor. MüÅŸteri maÄŸazanıza geldiÄŸinden itibaren maÄŸazanızı terk edene kadar en çok kullandığı ekipman market arabasıdır.

Bu nedenle saÄŸa sola yalpa yapan, tekerlerinden rahatsız edici sesler gelen, itmekte zorlandığınız, kas gücüne gerek duyulan market arabalarına sahip olan bir maÄŸaza müÅŸteriye güven ve kalite hissi vermeyeceÄŸi gibi müÅŸteri açsından da tercih sebebi olmaktan çıkmaktadır. Bu nedenle iÅŸletmeler, alışveriÅŸ arabalarının müÅŸterilerin maÄŸaza içerisindeki en büyük yardımcı ekipmanı olduÄŸunu unutmamalıdır.

En Ekonomik Metal Market Arabası : Eurocar ECO

Market arabası fiyatı araÅŸtırması yerine, en sürdürülebilir çözüm olan; kalite, maliyet ve tedarikçinin sektörel uzmanlığı sorgulamak ve aynı zamanda müÅŸteri memnuniyetini yüksek tutmak en önemli unsur olmalıdır. Ä°ÅŸte tam da bu noktada, sektörel ihtiyaç ve sorunlara geniÅŸ çapta ekipman çözümleri sunan global ekipman tedarikçisi Eurometall her geçen gün geliÅŸtirdiÄŸi ürün portföyüne; ekonomik alışveriÅŸ arabası EM03.01.034 model Eurocar Eco’yu kattı.

100mm kama model tekerlekli market arabası 75/100/120 litre geniÅŸ hacimli taşıma kapasitesine sahip süpermarket arabası, hipermarket alışveriÅŸ aracı ve geniÅŸ metrekareli perakende maÄŸazalarda büyük market arabası olarak sunmaktadır. Özellikle yapı market arabaları olarak geniÅŸ hacim ve yüksek dayanıklılık örneÄŸi gösteren Eurocar modelleri, ECO modeli ile yükselen alışveriÅŸ arabası fiyat kaygılarına rahat bir soluk getirmiÅŸtir.

Sektöre her daim daha çok destek vermeyi hedefleyen Eurometall, maÄŸaza büyüklüÄŸüne göre tavsiye edilen market arabaları özelliklerini aÅŸağıdaki tabloda özetledi. 

Tavsiye Edilen "MaÄŸaza/Market Arabası Kapasitesi"  Kullanım DeÄŸerleri

MaÄŸaza BüyüklüÄŸü Market Arabası Kapasitesi
100-250 m² 75-80 Litre
250-500 m² 100 Litre
500-1000 m² 120-125 Litre
1000-1500 m² 150 Litre
1500-2500 m² 180 Litre
+2500 m² 210 Litre / 240 Litre

Tavsiye Edilen "Market Arabası Tekerlek Boyutu" Değerleri

Kapasite Tekerler Boyutu
80, 100, 125 Litre 100 mm (4 inç) tekerlek

150,180,210,240 Litre

125 mm (5 inç) tekerlek

Buna göre maÄŸaza büyüklünüze göre almak istediÄŸiniz en uygun market arabasını belirlemenizi tesviye ediyoruz. Yukarıdaki tabloyu inceleyerek, hangi market arabası hacmi ve teker boyutlarının sizin maÄŸazanız için ideal olduÄŸunu tespit edebilirsiniz. 

MüÅŸteri Sadakati Detaylarda Gizlidir.

Standart olarak her gıda perakende maÄŸazasında görmeye alıştığımız market arabaları ve tutma sapları, çoÄŸu zaman aynı renk olduÄŸundan dolayı istenilen müÅŸteri memnuniyeti etkisi yaratamıyor olabilir. Ancak, talep ile birlikte kurumsal kimlik uyumlu veya istenilen logonun basılı olduÄŸu bir market arabası sapı ile hem müÅŸterilerinizi etkileyebilir, aynı zamanda da maÄŸazanıza giriÅŸ anından itibaren markanızın itibarı ve müÅŸteri sadakatini yazılı sap alternatifi ile güçlendirebilirsiniz.

Ailece alışveriÅŸe giden bebekli aileler için, Eurometall her ÅŸeyi düÅŸündü. 100 Lt ve 120 Lt Eurocar Eco Market Arabası modellerinde bebe oturma seti standart olarak sunulmaktadır. Raflarda çocuklar için en çok ilgi çeken ürünler arasında olan oyuncakları bebekler rahatla oynarken, güvenlik kemeri ile baÄŸlı oldukları için aileler alışveriÅŸlerini yapma sürecinde güven duygusuna sahip olacaklar.

Uzman markamız Eurocar tarafından üretimi yapılan ve sessiz TPR, çift rulmanlı tekerlekler ile yüksek manevra kabiliyetleri sayesinde pratik bir ÅŸekilde hareket ettirilebilen metal market arabası müÅŸterilerin almayı düÅŸündükleri ürünleri market içerisinde rahat bir ÅŸekilde taşımalarını saÄŸlamak adına tercih edilebilecek ekipmanlar olarak online maÄŸazada sizlerle buluÅŸuyor. 

En Çok Tercih Edilen AlışveriÅŸ Arabası Modelleri Leopard ve Polycart

Bunun yanında 80 Lt.’den 240 Lt.’ye kadar hacimlerde sahip olan Eurocar Leopard Market Arabası Modelleri ile de uzun yıllardır sektörde market arabası ihtiyacını karşılamaya devam etmektedir. Günümüzde birçok büyük market zinciri Leopard market arabası modellerimizi uzun yıllardır güven içerisinde kullanmaya devam etmektedir.

Plastik market arabası gurubunda kaliteden ödün vermeden uzun yıllardır söktöre Polycart markası ile hizmet veren Eurometall, 100 Lt. ve 130 Lt. gibi farklı hacim seçeneklerini sunmaya devam etmektedir. 

Tüm Eurocar market arabası modelleri için Eurometall online satış maÄŸazasında www.eurometal.com.tr 7/24 online satınalma imkanı da sunulmaktadır. Ä°ÅŸletmenize uygun olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünüz market arabası modelleri, kredi kartı ve havale gibi güvenli ödeme yöntemlerini kullanarak günün her saati dilediÄŸiniz yerden online olarak satın alabilirsiniz! Market arabalarının yanı sıra maÄŸazalarınızda ihtiyaç duyacağınız daha pek çok ekipmanı Eurometall e-ticaret sayfalarında bulabilirsiniz.

Bilgi: Ufuk Özkan'ın sunduÄŸu Star Market progrmanıda Eurocar Leopard Market Arabaları kullanılmıştır.