Hangi Raf Sistemi Nerede Kullanılmalı?

Ä°ÅŸletmelerin gerek depo ve arÅŸiv, gerekse maÄŸaza bölümlerinde düzen yaratarak hem çalışanlara hem de müÅŸterilere kolaylık saÄŸlayan raf sistemleri; tasarımlarına ve kullanım alanlarına göre son derece geniÅŸ bir yelpazeye yayılmaktadır. Bu yazımızda, iÅŸletmelerde sık tercih edilen farklı tip raf sistemleri ve bunların kullanım alanları hakkında ayrıntılı bilgiye, ve Eurometall ekibinin önerilerine ulaÅŸabilirsiniz.

Ä°ÅŸte iÅŸletmelerde sık tercih edilen temel raf modelleri ve kullanım alanları…

1- Hafif depo raf sistemleri

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok iÅŸletmenin vazgeçilmez ekipmanlarından olan bu sistemler, daha çok orta ve küçük boylardaki ürün ve malzemelerin depo alanlarında düzenli ve gerektiÄŸinde kolay ulaşılabilecek ÅŸekilde bir arada tutulması için tercih edilirler. Marketlerden kırtasiye ve elektronik maÄŸazalarına kadar geniÅŸ bir kullanım alanına sahip olan hafif depo raf sistemleri, özellikle de küçük – orta ölçekli iÅŸletmeler için ideal depolama çözümleri arasındadır.  

 

Önerilen ÜrünCivatalı Hafif Yük Rafı 200x31x93 cm 5 Raflı Gri

2- ArÅŸiv raf sistemleri

ArÅŸiv raf sistemleri; baÅŸta dosya ve klasörler olmak üzere yazılı evrakların güvenli ve düzenli bir ÅŸekilde muhafaza edilmesi için tercih edilen ekipmanlardır. Özellikle de okul ve devlet dairesi gibi dosyalama iÅŸlerinin yoÄŸun olduÄŸu iÅŸletmeler için gerekli olan ekipmanlar arasında yer alan arÅŸiv raf sistemleri, önemli evrakların efektif bir ÅŸekilde depolanması için en uygun çözüm olarak düÅŸünülebilir.

Önerilen ÜrünHafif Yük Raf Sistemi - HRS Raf Ünitesi

 

3- Ürün teÅŸhir raf sistemleri

Rafların en önemli kullanım alanlarından bir tanesi de tabii ki maÄŸaza içerisinde son kullanıcıya ürün teÅŸhiridir. Reyonlarda, duvar ünitelerinde müÅŸterilere sunulacak olan her cinsten ürünün düzenli ve kolay göze çarpacak ÅŸekilde teÅŸhir edilebilmesi için kullanılan farklı tip, boyut ve kapasitelere sahip teÅŸhir rafları; süpermarket, yapı market ve teknoloji maÄŸazası gibi iÅŸletmelerin en önemli ekipmanları arasındadır.

Önerilen Ürün: Metal Raf Üniteleri