Raf Seçiminde Marketlere Özel İpuçları

Günümüzde market dekorasyonları, en az ürünlerin kalitesi kadar müşterilerin dikkatini çeken noktalar arasında yer alıyor. İşletmelerin düzenli ve kullanışlı bir dekorasyon beklentisi olan müşteriler için alışverişi daha konforlu ve daha pratik hale getirmek adına faydalandıkları başlıca ekipmanlar ise şüphesiz ki raf sistemleri… Peki beklentileri eksiksiz şekilde karşılayacak modeller nasıl seçilmeli? İşte market rafları seçiminde ideali yakalamanızı sağlayacak ipuçları…

Mekanla Uyumlu Tasarımlar
 

Market tasarımları da tıpkı diÄŸer iç mekanlar gibi kendine has, iÅŸlevsel ve şık olmalıdır. Market rafları, müÅŸterilerin koridorlar arasında rahatlıkla dolaşıp alışveriÅŸ yapabilmelerine imkân sunan yapılarıyla düzeni saÄŸlarken genel konsepte uyumlu görünümleriyle de dekorasyonu tamamlamalıdır. Birbirine paralel olarak sıralananların yanı sıra belli bir yere sabitlenen modellerin de kullanılabileceÄŸi marketlerde raflar, mekânın dokusuna göre seçilmelidir. Dar bir alanda çelik, ahÅŸap ve plastik malzemeden üretilmiÅŸ duvar raf modelleri, geniÅŸ alanlarda ise ince ve uzun yapılara sahip market rafları tercih edilebilir.
 

Malzeme Ağırlığına Denk Yapılar

Söz konusu ekipman kullanımı olduÄŸunda tüm iÅŸletmelerin en çok dikkat etmesi gereken noktalardan biri güvenliktir. Marketlerde yapılan raf seçimlerinde de üzerine yerleÅŸtirilecek ürünleri taşıyabilecek kapasiteye sahip market raflarına öncelik verilmelidir. ÖrneÄŸin iÅŸletmede satışı yapılan yüksek ağırlıklı ürünler daha çok duvar raf modellerinde sergilenerek dengeleri saÄŸlanıp destekleri artırılabilir. Büyük veya orta boyutlu ancak görece hafif olan ürünler ise hafif yük raflarında veya tel raf sistemlerinde teÅŸhir edilebilir. Ä°ÅŸletmelerin depolarında kullanılan sistemler ise çalışanların güvenliÄŸi için mutlaka uzun ömürlü ve dayanıklı malzemelerle üretilmiÅŸ ekipmanlardan oluÅŸmalıdır.   
 

Ürün Gamına Uygun Modeller
 

Ürün gruplarına uygun market rafları müÅŸterilerin kolay alışveriÅŸinin yanı sıra dekorasyona da katkı saÄŸlayan detaylar olarak önemli bir yerdedir. Bu nedenle zengin bir ürün çeÅŸitliliÄŸinin bulunduÄŸu marketlerde raf seçimleri de ürünlerin türüne, ağırlığına ve sergilenme biçimlerine uygun olarak yapılmalıdır. ÖrneÄŸin doÄŸallığın yansıması olarak kabul edilen ahÅŸap malzemeden üretilmiÅŸ duvar raf modelleri, meyve ve sebze teÅŸhiri için ideal bir seçenektir. Hijyenik görünümün önemli olduÄŸu et ve süt ürünleri teÅŸhirinde tel raflar kullanılabilirken ufak boyutlu ürünler için tel veya plastik sepetler de ürünlerin yapılarıyla uyumlu tercihler olacaktır.